Fuerteventura

  Jeg har vært på Fuerteventura i en uke. Dette var det første besøket på denne øya, så jeg var spent på hvordan det var i forhold til Tenerife, Gran Canaria og Lanzarote som jeg har besøkt tidligere.

Det første som slo meg var at øya er ganske lite kuppert i forhold til de andre. Det var veldig flatt langs kysten. Og så er det mye sand. Iallefall i nord der vi var.

Vi tok en tur til sydspissen av øya også, der krydde det av tyske turister…..og naturister. Det var en kjempelang sandstrand der, 3 mil lang, visstnok verdens 8. beste strand.

 Turen mellom nord og syd tar litt under 2 timer å kjøre, og veiene er flotte og nyasfalterte. Det er masse geiter som går rundt på øya. Det artige er at de har ikke hatt råd til å lage «fare-geiteskilt», så de har satt opp skilt av andre dyr. Vi så både hjorteskilt, og ku-skilt.

   

Rundkjøringer var det mange av, noen av dem er vakkert utsmykket.

På nordsiden av øya er det mest britiske turister, det kunne man lett merke på en del britiske puber i sidegatene. Hotellet vi bodde på heter Las Marismas og ligger i Corralejo.

Det var et flott hotell, og servicen var kjempegod. Vi hadde fått leilighet på bakkeplan, med denne utsikten.

Ettersom vi liker å sitte på balkongen og se utover, så spurte vi om det var en mulighet til å få en annen leilighet, gjerne mot et lite tillegg i prisen. Leilighet fikk vi…uten tilegg! Og denne utsikten var mye bedre.

Og lesestoff hade vi med!

Det var et flott bassengområde der også. Hele tre bassenger.

Og det beste av alt…..jeg fant yndlings-sjokoladen min. Denne smakte jeg for første gang på slutten av 70-tallet, og de siste årene har jeg ikke fått tak i den. Men nå!!!!   Mmmmmm. 🙂

Reklame

Stikkord: ,

7 kommentar to “Fuerteventura”

 1. Marita Says:

  Det så ut som et herlig reisemål! Fine bilder du har tatt også.

 2. Siri Says:

  Reiselysten kribler

 3. annemariesquilt Says:

  Ååå det så deilig ut……..
  Vi skal på Grand Canaria i påsken og gleder oss veldig. Vi har tidligere vært på Lanzarote, Playa Blanca. Der kan du se over til Fuerteventura.
  Det er ihvertfall deilig å dele opp vinteren litt.
  Du hadde mange flotte bilder , kjenner reiselysten komme….

 4. Morten Says:

  Stranden i Jandia på sørenden av Fuerteventura, er ikke tre kilometer lang, slik du skriver. Den er tre MIL lang (30 km.)
  Jeg var der i fjor.
  Jeg har også vært i Corralejo en gang, samt i Caleta de Fuste en gang. I tillegg til turer til Gran Canaria og Tenerife.
  Fuerteventura er favoritten.

 5. AnneH Says:

  Takk skal du ha Morten. Nå har jeg rettet teksten : )

 6. Morten Says:

  Fint 🙂 For øvrig har du god litteratursmak! Jeg hadde også Snømannen med nedover på min siste sydentur. Kanariøyene, krimbøker, kortstokk og serveza er en uslåelig kombinasjon.

 7. Godt nytt år « Annes Hule Says:

  […] Selv har jeg nå krabbet ut av hule min, forlatt snø og kulde og tilbringer dagene på en strand på Fuerteventura. […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere liker dette: