Hjemmebakt brød er bare helt nyyydelig. Hvorfor baker jeg ikke oftere da? Før…i gamle dager (10 år siden)… da hadde jeg alltid hjemmebakt brød. Nå… går det leeeenge mellom hver gang jeg baker. Og når jeg først gjør det, så tenker jeg at dette gikk jo greit. Må bake oftere. Og så går det mange måneder til neste gang. Men i dag……….
Og til formiddagsmat ble jeg belønnet med smeltende smør på lunken skive med brunost på. Det er bare brunost som passer til nybakt brød. Som barn husker jeg vi fikk lov til å ta sukker på skiva, når mamma hadde bakt. Men jeg sverger nå til brunosten, da!
Jeg utfordrer herved alle lesere til å formidle duften av nybakt brød. La den spre seg i de tusen hjem (kanskje litt overdrevent!).
mai 27, 2008, kl. 8:10
mmmm, deilig. Jeg sto og betraktet naboens rabarbra og fikk så sinnsykt lyst til å lage Smuldrepai med rabarbra, med is til -mmmm, det er godt det! «Sniker» meg over en dag i helgen, tenker jeg.
mai 28, 2008, kl. 7:38
Ser rigtigt lækkert ud dit nybagte brød, har det lidt på samme måde elsker hjemmebagt brød, men det er også for sjældent jeg får bagt da vi ikke får det spist op, da børnene boede hjemme bagte jeg hver dag, men nu er vi kun to, tager udfordringen og bager brød i morgen.
mai 29, 2008, kl. 3:25
Synes jeg kjenner lukta av ferskt brød. Vi har det i grunnen ganske ofte. Det er min mann som baker, han bruker å si at det ikke er noe «kvinnfolkarbeid». Det er jo kjekt da. Deilig med brunost på er det også, men jeg liker gjerne syltetøy oppå brunosten og helst rabarbara da. Min mann bruker sukker på brunosten. Det er mange varianter av hva man skal ha på ferskt brød. Ha ei riktig god helg.