Nytt blomsterbed

Først så finner man et sted på plenen hvor det er litt bart. Så bearbeider man en sterk mann litt over tid. Så gjelder det å finne et sted hvor det er litt jord å få kjøpt. (Det var ikke lett, hvis jeg skal se bortifra jord i sekker) Så kom dagen da været var pent, jord lå i hengeren og muskelmannen ville hjelpe til.  Først måtte jeg finne ut en grei fasong på bedet. Jeg skulle forøvrig ha bedet et sted hvor muskelmannen først hadde dratt opp en gammel busk som var blitt pistrete og stygg.

Det ble ikke helt sånn, litt mer bananfasong.

Så tar man fram to spader, og bestemmer at gresset skal flyttes til et annet sted på tomten hvor det burde vært grønnere. Jeg tok bilde… og flyttet noen gresstuster….., mens muskelmannen gravde så svetten rant.

Så ble bedet fyllt opp med rester fra kompostbingen, jord fra hengeren og til sist litt snadder i form av plastposejord. Jeg synes det ble akkurat sånn jeg hadde tenkt at det skulle være.

Sånn ser nå mitt nye bed ut. Som en stor svart haug. Jeg skal legge på noen steiner, det passer jo inn, ettersom jeg har et «stort» fjell i hagen fra før. Og så……….trenger jeg forslag til hva annet jeg skal plante her. Ettersom jeg er en del i båten og ikke bare i hagen, så ser jeg for meg at jeg trenger noe bunndekke. Jeg har også tenkt at dette skal fungere litt som skjerm mot veien, for som dere ser så er hekken ganske nyplantet og liten. (Muskelmannen og jeg fjernet en Buskmurehekk der for to år siden. Den var rett og slett stygg.) Plantene må nok også regne med at de ikke alltid får så mye vann, for på fine sommerdager så befinner sjefsvanneren (meg!) seg på bøljan blå.

 

Jeg har også fått plantet noe av det jeg har hatt i drivhuset i større potter, disse har jeg satt i melkekjærra fra (muskel-)mannens besteforeldre.

Reklame

6 kommentar to “Nytt blomsterbed”

 1. Siri Says:

  enda mer blomster…?
  og er det noe rart i folk spør gutta på jobben istedenfor meg når kvinner driver sånn på med kvinnelisten sin, hah.

 2. Marita Says:

  Sånn ble det ja :o) Høye stauder på toppen, litt kryp lengre ned og noen spennende Sildrer rundt om kanskje. De trenger jo ikke så overvettes mye vann.

 3. Nina Says:

  Trodde muskelmannen og dama var på vannet!! Graving i hagen kan gjøres når det regner.—-og når båten ikke er på vannet ennå…

 4. AnneH Says:

  Joda Nina, selvfølgelig er vi på vannet ; ) Men vi klarte å holde oss hjemme en ettermiddag, så da ble det bed.

 5. Lindas Quilt og Hage Says:

  Hei Anne!Flott nytt bed,ja hva kan man reise fra ikke godt å si…
  Jeg vanner ikke så mye om sommeren jeg heller,er på sjøen og hytta der.
  Staudene mine pleier jo å klare seg,lurt å plante tett har jeg hørt.
  Flott fjell i hagen din.Lykke til med plantevalg.Ps.Hageprogrammet på Nrk
  har eget nettsted,med ideer og gode råd.Planteideer-6000 forskjellige…
  Du kan også se på Hagegal,som jeg har linket til.
  Ha en fin sommerdag

 6. chatrine Says:

  Heihei!
  Det blir fint når du får en hel masse blomster oppå jordhaugen din.
  Hos meg begynner plena som smått å bli grønn. Noen få planter har kommet ut, men jeg må nok vente en stund før det blomstrer.
  Nå har også vi hatt noen fine dager, det er deilig!! Jeg har for det meste vært utendørs, man må jo bare benytte seg av været når det først er her:)

  Lykke til med ny-beddet ditt!
  Ha en finfin dag!
  Klem fra chatrine:)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere liker dette: