Stikkelsbær

Det er merkelig noen ganger, å se hvordan planter sprer seg i naturen. Vi skulle rive hekken vår, som var 20 år gammel, da vi fikk se noen grønne grener som så litt annerledes ut. Mannen mente at det lignet veldig på en stikkelsbærplante, så vi tok og plantet den et sted hvor den kunne få stå. I fjor var det dårlig stelt med denne planten, men i år kommer det masse stikkelsbær, og busken ser frodig ut, og er 40 – 50 cm høy.

 

Men jeg lurer jo på da, hvor den har kommet fra. Så vidt jeg vet finnes det ingen slike busker i nærheten. Jeg heller vel til tanken om at en fugl har sluppet fra seg et frø akkurat der, og er glad for at det ikke havnet på asfalten like ved, og ikke på plenen hvor den ville blitt klippet ned. Nå venter vi spent på å få smake på årets avling av søte bløte stikkelsbær….

 

Søte bløte stikkelsbær
Du som er så rund og pen
Hvorfor må du alle år
Gro på slike sinte trær
Kan du ikke neste vår
Flytte til en eplegren
Og bli gul og moden der
Så jeg kan få plukket deg
Uten å få stukket meg

 

Inger Hagerup

Reklame

6 kommentar to “Stikkelsbær”

 1. 9na Says:

  Merkelig rare greier. Sikkert en fugl som har fløyet med et frø i magen ja. Så artig! Og de rundstykkene så farlig gode ut, jeg noterer oppskrift og prøver på hytta senere i sommer. (Takk for hyggelig melding på bloggen min).

 2. Hanne Says:

  Det er jo utrolig morsomt da med slike planter som dukker opp. har det ikke bodd noen hos dere før heller? Er det dere som anla hagen? Jeg fant nemlig gamle solbærbusker, men de har stått her fra gammelt av i bringebærkjerr m.m. God sommer til deg også. Koselig her hos deg 🙂

 3. chatrine Says:

  Tenker det var meningen den skulle havne akkurat i din hage:) Har ikke sett sånn busk før, men den var veldig vakker med flott blaverk.

  Ha en super helg!
  Klem fra chatrine:)

 4. Anni Says:

  Tak for hilsen, ja naturen er sommetider forunderlig, godt at i fik flyttet den, og nu kan nyde de dejlige stikkelsbær, ha en fin sommer.

 5. Anne Says:

  Nei, Hanne, Vi har ikke anlagt hagen, men bodd her i 20 år. Busken var liten og ikke mer enn 2 – 3 år da vi oppdaget den. Naturen er forunderlig.

 6. stine Says:

  jeg har da aldri sett noen stikkelsbærbusk i hagen vår…. hvor står den henn a?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere liker dette: