"Havets katedral" boka anbefales

Havetskatedral_m_magebind jpg

Sitat fra forlaget:

«Fylt av tragedier og hevn, forræderi og kjærlighet, krig og pest – Havets katedral er en mektig roman om en tid preget av kamp for overlevelse, religiøs forfølgelse og sosiale avgrunner.
Scenen er satt i middelalderens Barcelona, hvor oppføringen av katedralen Santa Maria del Mar og den ubarmhjertige skjebnen til Bernat Estanyol og hans familie kommer til å henge uløselig sammen.

Havets katedral tegner et fantastisk portrett av Barcelona og Catalonia på 1300-tallet, av oppføringen av den store katedralen Santa Maria del Mar og av byens miljøer og kvarterer. Vi hører om innbyrdes kamper mellom bygningsarbeidere, bønder og jordeiere, om forfølgelse av jøder og ikke minst om inkvisisjonens ubegrensede makt over befolkningen. Romanen hyller et folk som i løpet av 54 år – noe som var imponerende raskt på den tiden – var i stand til å bygge en av verdens vakreste katedraler.»

Jeg koste meg med å følge Arnau Estanyol på hans vei gjennom livet. Artig også å lese om Barcelona og livet på 1300 tallet. Det var perioder innimellom hvor jeg bare skummet. Mange kongenavn og andre høye herrer som jeg ikke klarte å følge med på, men jeg tror ikke det gjorde at jeg glipp av så mye i handlingen.  Det var fasinerende å lese om samhold, intriger og hindringer som synes uoverstigelige.

Trenger du en murstein av en bok å kose deg med i disse mørke vinterkveldene, og liker historiske romaner, så er denne absolutt å anbefale.

Reklame

Stikkord:

2 kommentar to “"Havets katedral" boka anbefales”

  1. annemariesquilt Says:

    Heia, den holder jeg på med. Har lagt den på hytta så det blir en stund til jeg kan lese videre. Foreløpig synes jeg at den er spennende. Foreløpig har det handlet mest om faren til Arnau…

  2. Lindas Quilt og Hage Says:

    Hei!Høres litt spennende ut må kanskje låne den avAnne Marie når hun er ferdig med den.Ha en fin høstdag:Hilsen Linda :))

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere liker dette: