Se på orkidèblomsten min

IMG_0123

Jeg er nesten stum av beundring. Disse blomstene fikk jeg nemlig i Thailand for 6, seks, uker siden! Og de er nesten like vakre ennå. Det var to andre typer i buketten også, men de visnet ganske raskt.

Jeg surret fuktig papir rundt stilkene og puttet de i en avkuttet brusflaske for å få de med hjem. Men tenk på det da, de har vokst i 40 graders sommerluft, vært ombord i flyets lasterom og så stått i min tørre stue i nesten 6 uker og ALIKEVEL er de så flotte!!!!

IMG_0125

Jeg kom tilfeldigvis over et bilde av dem i et hageblad, og der stod det at de heter Dendrobium bigibbum. Jeg lurer på om den er å få tak i Norge, og om den er vanskelig å få til? Noen som vet?

IMG_0126

Reklame

8 kommentar to “Se på orkidèblomsten min”

 1. linda Says:

  Hei Anne!Flott blomst,utrolig at den har klart reisen.Kanskje du kan spørre noen på Hagegal, om den?God helg!Linda :))

 2. Hanne Says:

  Hvis du liker orkideer, begynn med phalanopsis – det er de vanligste orkideene og er å få kjøpt «overalt» – de avskårene får man også kjøpt, men er selvfølgelig noe dyrere. Jeg har 10 (litt fler) som har blomstret kontinuerlig hele vinteren. De liker seg i mine trekkfull vinduer og er helt vidundelige 🙂 Lykke til Anne – orkideer er fasinerende. Når du har ennå mer erfaring kan du bare gå å kjøpe dem å ha dem i hagen også 🙂 Dyrt, men vakkert…. God helg. H.

 3. Marianne G Says:

  Det var nydelige blomster, ja. Aner ikke fhvordan det er å få til hjemme, men vet at en del orkideer har ord på seg for å være ganske sære.

 4. Marita Says:

  Så nydelig og virkelig utrolig at den har holdt så godt som avskåret. Vanligvis blomstrer jo Orkideer lenge i potte, men at de er fine like lenge som avskåret, visste jeg ikke var mulig. Har du kikket om det har kommet noen røtter? Kanskje det går an å plante den i egnet «jord» etterpå?

 5. nina Says:

  Ikke noe problem å få tak i disse i norge.
  De er ikke så holdbare \ lette som phalaenopsis men ganske likt.
  Butikkene får de oftest inn på mix brett (ofte bare 1 og 2 av hver sort)

 6. Stubbetufsa Says:

  Du var heldig med orkidèen!
  God helg!

 7. sheila Says:

  Flott orkidè, og helt utrolig at den klarte reisen! Jeg får ikke til mine lenger -har kastet noen for dem ser helt grusomme ut 😦

 8. moseplassen Says:

  nydelige orkideer 🙂 Kjenner flere flyverter som tar med seg esker med orkideer hjem, og de er kjent for å stå leeenge. At de greier reisa er egentlig ikke så rart, det er nå slik de reiser hit uansett 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere liker dette: